Jeroen Maes

ing. Hogere Veiligheidskundige, Technisch Adviseur ATEX, Directeur MSPS B.V., Docent HVK.

Tijdens mijn afstuderen van de opleiding elektrotechniek in Eindhoven, ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de “ATEX-wereld”. Sindsdien ben ik al bijna 20 jaar dagelijks actief met ATEX-vraagstukken. Mijn werkgebied ligt vooral in de poederverwerkende industrie. 

Verder heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder mijn HVK. Mijn rol binnen SAFELY is docent/trainer ATEX, in de module procesveiligheid, voor de opleiding hoger veiligheidskunde.

In de beginjaren lag mijn focus vooral op het adviseren, opstellen van explosieveiligheidsdocumenten (EVD), het maken ATEX-RI&E`s, het maken van zone-tekeningen, het geven van ATEX-trainingen etc. Geleidelijk zijn mijn werkzaamheden meer verschoven naar levering en service van de explosiebeveiligingsproducten. 

Met mijn bedrijf MSPS adviseren, berekenen, leveren en installeren wij explosiebeveiligingsapparatuur. Hierbij moet je denken aan explosie- onderdrukkingssystemen, explosie- isolatie, ATEX-terugslagkleppen, explosie-ontlastpanelen, vlamdovers, explosie-blokkeerschuiven. Tevens voeren wij ook stofonderzoek uit. (o.a Kst, Lel, MIE) De bepaling van de juiste stofeigenschappen is noodzakelijk en essentieel voor het opstellen van een correcte risicoanalyse (EVD) en bij het berekenen van explosiebeveiligingsapparatuur.

Rijke theoretische en praktische ervaring in ATEX, betrouwbaar, service gericht,  gedreven, doelgericht.

‘Houd explosies in de hand met ATEX’

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Contact

Pascalweg 1                   Lorentzlaan 5
3208 KL Spijkenisse      3401 MX IJsselstein
Nederland                      Nederland
                                       

0181-507573                030-2006944 
info@safely.nl

Chat met ons via Whatsapp: