Richard Groenewegen

Specialist Elektrische Veiligheid

Mijn naam is Richard Groenewegen. Al mijn hele leven actief in de elektrotechniek. Ooit beginnen met opleidingen LTS-E, MTS-E en HTS-E en daarna nog heel veel losse cursussen op het vakgebied. Mijn loopbaan begonnen bij enkele grote installateurs (van Rietschoten en Houwens en Westinghouse) en een ingenieursbureau (Intersec).

Ik heb sinds 1990 een tweetal bedrijven in Moordrecht. Een inspectiebedrijf (Groenewegen b.v.) en een opleidingenbedrijf (Ambitech.nl). Met mijn collega’s werken we voor het overgrote deel in de industrie en andere grote gebruikers (zoals warehouses en datacenters). Sinds ook 1996 actief als opleider van veiligheidskundigen, maar dan specifiek op de vakgebieden Elektrotechniek en ATEX.

Ik ben sinds 1996 lid van de normcommissie die NEN 3140 en NEN 3840 maakt. Inmiddels werk ik als voorzitter van de werkgroep aan de nieuwe versie van NEN 3140 (verwacht 2023). Ook ben ik actief in de Nederlandse Vereniging Voor Veiligheidskunde (NVVK) als voorzitter van de vakgroep Elektrotechniek. De kennisuitwisseling maakt dat elke bijeenkomst weer een prachtig leermoment is.

Naast mijn gewone werkzaamheden ben ik (hyper-)actief als auteur van lesboeken voor elektrotechniek en ATEX voor het onderwijs (MBO) en het bedrijfsleven.

Het enthousiasme voor het vak maakt dat ik relatief weinig echte vrije tijd heb. Familie en vrienden slokken de meeste tijd op, maar er is toch ook altijd wel wat tijd voor salsadansen, vogels spotten en een bezoekje aan het filmhuis of een museum.

Bij Safely geef ik les over het onderwerp Elektrische Veiligheid. Breng dan gerust je eigen voorbeelden, foto’s en ervaringen mee. Of nog beter: stuur ruim van te voren je vragen op, zo mogelijk met foto’s.

Een grote ergernis is dat het onderwerp Elektrische veiligheid’ niet altijd in de RIE staat. “How wrong can you be?” En als je het dan in de norm verwerkt, doe dat dan gestructureerd, logisch en redelijk.

Tot ziens in de les.

Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Contact

Pascalweg 1                   Lorentzlaan 5
3208 KL Spijkenisse      3401 MX IJsselstein
Nederland                      Nederland
                                       

0181-507573                030-2006944 
info@safely.nl

Chat met ons via Whatsapp: