Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA)

Heeft uw bedrijf de risico’s van uitval door Psychosociale Arbeidsbelasting (PSA) in kaart? Heeft u een beleid gericht op het verminderen en voorkomen van uitval door PSA? Wij helpen bedrijven naar een hogere awareness op het gebied van PSA. Hierdoor wordt een gezondere en veiligere werkomgeving gecreëerd voor iedere werknemer.

Werkdruk, Burn-out, Pesten, Agressie & Geweld zijn een aantal onderdelen van PSA. PSA is een onderwerp wat erg belangrijk is op de werkvloer. PSA zorgt voor afname van het werkgeluk van werknemers in uw organisatie en zorgt voor een hoger verzuimpercentage. Wist u dat PSA op dit moment zelfs de nummer 1 beroepsziekte in Nederland? In 2019 viel 57% van de beroepsziektemeldingen te wijten aan uitval door PSA. Wist u dat PSA is opgenomen in de Arbowet? Bedrijven zijn verplicht een actief beleid te voeren om PSA tegen te gaan. Bovendien controleert de Inspectie SZW bedrijven op het voeren van een PSA-beleid. Mede hierom is het belangrijk een goed PSA-beleid te hebben als bedrijf. Daarnaast is iedere werknemer die last heeft van PSA er één te veel. 

In de workshop PSA komen alle onderwerpen aan bod die volgens de Arbowet worden verstaan onder PSA. Het is een interactieve workshop waar iedereen laagdrempelig aan mee kan doen. Er wordt in deze workshop bewustwording gecreëerd bij uw werknemers om de risico’s welke leiden tot PSA aan te geven. Bewustwording van en inzichten in PSA is mijn voornaamste doel. Hierdoor wordt er een organisatie gecreëerd waarin uw werknemers iedere dag veilig, gezond, weerbaar, vitaal en met geluk aan het werk zijn. 

“PSA kan leiden tot gezondheidsproblemen en ziekteverzuim en uiteindelijk tot langdurige uitval en mogelijk zelfs arbeidsongeschiktheid. Werknemers die te maken hebben met PSA raken gedemotiveerd. Als zij uitvallen, is de stap terug naar werk extra moeilijk. Voor de werknemer is dat een hele vervelende situatie. En het kost u als werkgever veel geld”.
(Bron: www.inspectieiszw.nl)

Onze PSA deskundige helpt bedrijven bewust te maken over PSA. Door inzicht te geven in wat dit specifiek voor uw bedrijf en werknemers betekent krijg je grip op uw eigen situatie. Door middel van onze kennis en achtergrond in coaching, kunnen we op een unieke en mensgerichte manier uw organisatie naar een hoger bewustzijnsniveau brengen op het gebied van PSA. 

Voordelen:

  • Bewustzijn creëren over PSA
  • Inzichten geven aan werkgever en werknemer hoe hiermee om te gaan
  • Tips en tools krijgen om meteen verandering te implementeren
  • Ontdekken hoe je met een goed PSA-beleid het verzuim kunt verlagen
  • Pro-actieve werknemers om PSA een hoge prioriteit te geven

Hoe & Wat

  • Iedere workshop wordt naar wens verzorgd.
  • De workshops zijn laagdrempelig, interactief, no nonsense, toegankelijk en uiteraard gezellig!
  • De duur van een workshop varieert van 1 uur tot een dagdeel.
Informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag te woord.

Contact

Pascalweg 1                   Lorentzlaan 5
3208 KL Spijkenisse      3401 MX IJsselstein
Nederland                      Nederland
                                       

0181-507573                030-2006944 
info@safely.nl

Chat met ons via Whatsapp: